Wie zijn we

Oorspronkelijke initiatiefnemers

Johan Simons - Kunst in de Klas

Johan Simons

Johan Simons is betrokken als initiatiefnemer van Kunst in de Klas en is eindregisseur van de voorstellingen. Hij neemt mede verantwoordelijkheid voor de borging van kwaliteit van de verhaallijn en artistieke opzet van de voorstellingen. Hij is regisseur, artistiek leider en intendant en geeft ook les in het kunstonderwijs.

 

Elsie de Brauw - Kunst in de Klas

Elsie de Brauw

Elsie de Brauw is initiatiefnemer en directeur van Kunst in de Klas. Elsie is nauw betrokken bij het trainen en de begeleiding van de verschillende kunstenaars en acteurs die de basisschoolprojecten leiden. Zij heeft elk van hen persoonlijk getraind en overziet de artistieke kwaliteit van de voorstellingen.

In haar professionele leven is zij werkzaam als actrice op toneel, in films en op televisie. Voor haar rol als Myrtle in “Opening Night” (regie Ivo van Hove) kreeg ze de prestigieuze Theo d’Or, de prijs voor de beste Nederlandstalige actrice. Al eerder was zij voor die prijs genomineerd voor haar rollen in “Vrijdag” en de monoloog “Zus”. In 2011 won zij een tweede maal de Theo d’Or voor haar rol in “Gif” van NTGent. Voor haar vertolking in ‘Tussenstand’ kreeg ze in 2007 op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor beste actrice. Bovendien is zij vaste docent aan de toneelschool in Amsterdam.

Monica de Jong - Kunst in de Klas

Monica de Jong

Monica de Jong is één van de oorspronkelijke initiatiefnemers van Kunst in de Klas. Monica is beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming. Monica studeerde begin jaren 80 aan de Académie d’art visuel in Genève en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij behaalde tevens haar eerstegraads lesbevoegdheid aan ArtEZ in Zwolle en werkt als docent beeldende vorming op het Vathorst College in Amersfoort en heeft ook ruime ervaring met lesgeven aan jonge kinderen via Scholen in de Kunst in Amersfoort.

Mieke Nijboer - Kunst in de Klas

Mieke Nijboer

Mieke Nijboer is één van de initiatiefnemers van Kunst in de Klas. Mieke heeft na de opleiding tot kleuterleidster en basisschoolleerkracht gewerkt bij Poppentheater  de Trekwagen. Daarna heeft ze een aantal jaren gewerkt en gereisd in het buitenland. Deze indrukken nam ze mee in haar baan als leerkracht op het ROC, waar ze het vak  Nederlands als tweede taal gaf en in het Basisonderwijs waar ze nu werkzaam is. Haar huidige functie is Remedial Teacher en Interne Cultuur Coördinator op de basisschool in Varik. Tevens heeft ze een eigen praktijk: RT Praktijk De Betuwe.

Team

1e9a1899 2

Nora Ramakers

Nora Ramakers is theatermaker en was tot 2023 zakelijk coördinator bij Kunst in de Klas. Ze studeerde in 2018 af aan de Toneelacademie Maastricht. Als actrice speelde ze o.a. bij het Gentse gezelschap Ontroerend Goed, Het Zuidelijk Toneel en Productiehuis Theater Rotterdam. Met haar eigen werk stond ze onder meer op theaterfestival De Parade, Jonge Harten, Oerol, Over het IJ, Theater aan Zee (BE) en Het TheaterFestival (BE). Nora is betrokken als kunstprofessional bij projecten van Kunst in de Klas in regio Noord-Holland.

rosanne groenendijk

Rosanne Groenendijk

Rosanne Groenendijk is performance- en beeldend kunstenaar, fotograaf en filmmaker. Ze studeerde in 2017 af aan de performanceopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Rosanne is zowel als theatermaker en als beeldend kunstenaar werkzaam als projectleider bij Kunst in de Klas, met name in Arnhem, Maastricht en Rotterdam.

mette oskamp

Mette Oskamp

Mette Oskamp begon in 2016 aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ. De combinatie van jazzmuziek, zang, bastrombone en theater is waarmee ze zich onderscheidt. Tijdens de opleiding liep Mette stage bij Kunst in de Klas en ontwikkelde ze liefde voor het docentschap. Daarom begon ze na haar opleiding aan ArtEZ aan de studie theatereducatie aan de Toneelacademie Maastricht. Als docent theater wil ze zich inzetten om klassenongelijkheid in het basisonderwijs aan te pakken.

hannah boer

Hannah Boer

Hannah Boer is actrice en theatermaker. Ze studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en is als maker bij Kunst in de Klas verantwoordelijk voor KiK-projecten in Arnhem en Rotterdam. Als actrice was ze o.a. werkzaam bij Ontroerend Goed, Het Nationale Theater, Oerol en Over het IJ.

ivoprofielfoto (1)

Ivo van Megen

Ivo van Megen ( Nijmegen, 1962 ) studeerde in 1987 af aan de Toneelacademie Maastricht. Van Megen zette zijn eigenzinnige handtekening onder talrijke theater- en operaproducties en werkt met zeer uiteenlopende acteurs: gelauwerde vedetten op internationale festivals, hoogbegaafde middelbare scholieren,  jongeren met ernstige vormen van ADHD en autisme en ook – een grote liefde – ouderen met dementie. Ook stond hij jaren voor de klas om middels gastlessen leerkrachten te verleiden kunst en cultuur in te zetten binnen het reguliere onderwijs. De laatste jaren maakt van Megen vooral community-art-voorstellingen waarin de persoonlijke verhalen en ervaringen van acteurs zelf centraal staan. 

laura de geest

Laura de Geest

Laura de Geest is Kunst in de Klas’ coördinator België. Laura leidt ons Belgische team en is het eerste aanspreekpunt voor onze partners in België. Laura studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Naast haar werk voor Kunst in de Klas is Laura freelance actrice en theatermaker.