CBS de Klingelenburg

Tuil

“We mochten heel veel zelf bedenken bijvoorbeeld , het decor. Dat was superleuk om te doen. We leerden echt samenwerken, en we gingen elkaar niet uitlachen wat normaal wel gebeurd. Ik zat thuis te balen dat het voorbij was.”

De Klingelenburg is een kleine christelijke school met ongeveer 90 leerlingen verdeeld over 4 groepen, gehuisvest in een nieuwe gebouw. De school staat voor uitdagend en toekomstbestendig onderwijs, dat inspeelt op de talenten van de kinderen; onderwijs dat boeit; christelijke uitgangspunten en persoonlijke betrokkenheid.
Ze hebben zich aangemeld bij het Schooltheaterproject omdat ze de creatieve vakken extra aandacht (een boost) wilden geven.

Reviews Klingelenburg t.a.v. de voorstelling “O Die Zee”

Het waren grappige weken, we hebben veel gelachen, maar ook tussendoor bleven we eraan denken. Aan het begin vond ik het erg spannend, maar door de repetities ging dat over.

Anne – leerling

Iedereen had een rol, er waren eigenlijk geen hoofdrollen, iedereen was belangrijk. Ik kon me niet voorstellen hoe het zou gaan worden en of het wel zou lukken met zoveel kinderen. Maar het ging erg goed omdat we zo hard hebben gewerkt.

Marlein – leerling

Het theaterproject heeft ons enorm veel gebracht. De fantasie werd geprikkeld, de kinderen maakten zelf iets, en kwamen op alle terreinen in aanraking met kunst en cultuur. Ze zijn aangeraakt. Ze hebben een proces van creëren doorlopen.
Het bracht veel leven in de school door met alle kinderen te werken. Alle kinderen waren blij met hun rol.  We hebben de kinderen echt een ontwikkeling zien doormaken. Waar kinderen aanvankelijk onzeker waren, kregen ze gaandeweg zelfvertrouwen, en hadden ze soms het hoogste woord.
Van te voren wisten we niet wat we tegemoet gingen. Het werd een avontuur, maar pakte positief uit. Wij hebben mooie dingen gezien en geven jullie een 10 hoe jullie het gedaan hebben en wat het de kinderen heeft gebracht. De betrokkenheid was heel groot, niet alleen van kinderen en team, maar ook van de ouders. Ondanks het hele intensieve gebeuren, vooral de laatste week, hadden we dit niet willen missen.

Directeur Peter Molenaar

In 3 weken is toegewerkt naar een prachtige voorstelling. De theaterdames waren goed voorbereid. Wat heel gaaf is dat niet alles voorbedacht was. Het is een echt toneelstuk geworden van ons allemaal.

Leerkracht Corrie

Alleen maar positief:   dat dit kon….., flabbergasted…….de kinderen bleven het lied thuis nog lang zingen.

Reacties van ouders na afloop

Delen op social media